Oranje-matchwinner: 'Als ik bondscoach was? Dan zou ik mezelf wel opstellen'

Oranje-matchwinner: 'Als ik bondscoach was? Dan zou ik mezelf wel opstellen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 21:35di 18-06-2019 om 21:35

Jill Roord brak in het openingsduel tegen Nieuw-Zeeland op het WK in Frankrijk de ban voor de Oranje Leeuwinnen, maar tegen Kameroen was ze opnieuw invalster. De middenveldster wordt gek van haar reserverol, geeft ze toe in gesprek met Voetbal International.

"Als ik de bondcoach was? Ja dan zou ik mezelf wel opstellen. Maar goed, dat zal iedereen wel zeggen", vertelt de 22-jarige Roord. "Ik ben blij dat ik in ieder geval de eerste wedstrijden heb laten zien wat ik kan en dat ik een bijdrage heb kunnen leveren."

Vivianne Miedema snapt de gevoelens van Roord. "Natuurlijk. Wij hebben een enorme klik in het veld. Altijd gehad. Natuurlijk heb ik er ook een rol in gehad dat ze volgend jaar naar Arsenal komt. Maar ik snap de bondscoach ook wel, je gaat niet zomaar sleutelen aan een middenveld dat al zo lang staat."

Miedema is nog niet onder de indruk van het niveau op het WK. "Duitsland valt niet tegen, bij Frankrijk zal moeten blijken of ze breken onder de druk. Van de Verenigde Staten kun je weinig zeggen, we weten dat ze sterk zijn, maar het wachten is op een sterke tegenstander. Maar wij moeten helemaal nergens naar kijken, we zijn tevreden met de zes punten, maar ons voetbal moet echt beter."

Miedema lacht om haar eigen kritiek. "In Italië zou de vlag uit gaan. Zes punten en naar de volgende ronde."

Poll

Hoe ver gaan de Leeuwinnen komen?

(6343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws