'Voormalig Roda-directeuren beschuldigd van fraude; FIOD deed inval in Kerkrade'

'Voormalig Roda-directeuren beschuldigd van fraude; FIOD deed inval in Kerkrade'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 22:11di 18-06-2019 om 22:11

Ton Caanen, de voormalig technisch directeur van Roda JC, wordt verdacht van belasting- en hypotheekfraude. Dat weet De Limburger. Naast Caanen zou ook ex-algemeen directeur Wim Collard onderdeel zijn van de beschuldigingen.

De Fiscale Opsporings- en Inlichtingendienst (FIOD) viel in december 2018 al eens binnen in het Parkstad Limburg Stadion om ondersteunende documenten voor het onderzoek op te vragen. Het zou volgens bronnen binnen de Limburgse club gaan om stukken die betrekking hebben op voormalig technisch directeur Caanen. "Voor zover wij er zicht op hebben gaat het hier om een voormalige medewerker van de club en is het zo dat Roda JC geen blaam treft", laat Roda weten aan de krant.

De Limburger schrijft verder dat Caanen hoofdverdachte is en tussen 2015 en 2017 de belastingdienst voor tienduizenden euro's aan belastinggeld gekost heeft. De krant weet niet welke rol Wim Collard, die op dat moment algemeen directeur was bij Roda, gespeeld heeft. Wel valt te lezen dat Collard 'verdacht wordt van betrokkenheid'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws