Update: VVV raakt Mlapa kwijt: Voor hem is deze overstap natuurlijk geweldig

Update: VVV raakt Mlapa kwijt: "Voor hem is deze overstap natuurlijk geweldig"

Peniel Mlapa vervolgt zijn carrière in de Verenigde Arabische Emiraten. De Duitse spits is door VVV-Venlo verkocht aan Al-Ittihad Kalba. Dat weet VoetbalPrimeur.

Mlapa was de afgelopen dagen in Dubai om zijn transfer af te ronden en heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. VVV ontvangt ongeveer 1,2 miljoen euro voor de 28-jarige aanvaller, die de komende jaren miljoenen gaat verdienen in de Verenigde Arabische Emiraten.

Onlangs koos ook trainer Maurice Steijn voor een avontuur in de oliestaat. Hij verbond zich, net als assistent-trainer Jay Driessen, aan Al-Wahda uit Abu Dhabi. Waar Al-Wahda derde staat in de competitie, strijdt de nieuwe club van Mlapa tegen degradatie. Al-Ittihad Kalba won in 2019 nog niet één wedstrijd. Balázs Dzsudzsák (ex-PSV) staat er ook onder contract.

VVV huurde Mlapa afgelopen seizoen van Dynamo Dresden. In Venlose dienst tekende de spits voor vijftien doelpunten. Daarmee werd hij clubtopscorer. VVV besloot twee weken geleden de koopoptie te lichten voor naar verluidt 500 duizend euro en legde hem voor twee jaar vast, maar toen lag het al voor de hand dat Mlapa met winst zou worden doorverkocht.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Update 20.6 18:55 uur: De transfer van Mlapa naar de Verenigde Arabische Emiraten is afgerond, meldt VVV via de officiële kanalen. Zoals VoetbalPrimeur al wist, tekent de Duitse spits een tweejarig contract bij Al-Ittihad Kalba. "Hij was afgelopen seizoen enorm belangrijk voor ons en we wisten dat het moeilijk zou worden hem te behouden. De afgelopen dagen hebben we intensief onderhandeld over de overgang van Peniel. Voor hem is deze overstap natuurlijk geweldig", legt algemeen directeur Marco Bogers uit. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s