Feyenoord slaat volgende slag: beloning voor 'echte Feyenoorder' Toornstra

Feyenoord slaat volgende slag: beloning voor 'echte Feyenoorder' Toornstra

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 18:58wo 19-06-2019 om 18:58

Jens Toornstra blijft bij Feyenoord. De Rotterdamse club maakt woensdagavond bekend dat er een principe-akkoord is gesloten met de dertigjarige middenvelder over een nieuw contract tot de zomer van 2022.

Toornstra zet binnenkort zijn handtekening onder de nieuwe, driejarige overeenkomst. Daarnaast is het de intentie dat de middenvelder na zijn actieve carrière voor Feyenoord behouden blijft. Toornstra speelt sinds augustus 2014 in De Kuip en won in vijf seizoenen vijf prijzen, waaronder de landstitel in 2017.

"Het verlengen van de basiskrachten binnen de selectie is minstens zo belangrijk als het toevoegen van vers bloed. Jens bewijst jaar in, jaar uit een speler te zijn waar we op kunnen bouwen en die bovendien vaak voorop gaat in de strijd", verklaart technisch directeur Sjaak Troost op de Feyenoord-website.

"Met zijn ervaring en prestaties kan hij inmiddels tot een van de routiniers worden gezien", vervolgt Troost. "Dat maakt hem een van de ervaren krachten waar ook de jongere spelers in onze selectie zich aan op kunnen trekken. Jens is daarnaast natuurlijk een echte Feyenoorder geworden en het is mooi dat we na zijn carrière gaan kijken of hij voor de club behouden kan blijven."

Jaap Stam is blij met de contractverlenging van Toornstra. "Goed voor de kwaliteit van de selectie en belangrijk voor de continuïteit dat spelers als Nicolai (Jörgensen, red.) en Jens bijtekenen", aldus de nieuwe trainer. "Als speler en als trainer wil je altijd het maximale eruit halen. Daar heb je zulke teamspelers met kwaliteit en een bepaalde sterke mentaliteit voor nodig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws