'Odegaard zet in op Ajax-move; Atalanta Bergamo loopt blauwtje bij Noor'

'Odegaard zet in op Ajax-move; Atalanta Bergamo loopt blauwtje bij Noor'

20-06-2019 08:05
76

Atalanta Bergamo hoeft niet te rekenen op de komst van Martin Odegaard. Volgens geruchtenmachine Calciomercato heeft het Noorse wonderkind laten doorschemeren dat hij zijn loopbaan graag wil voortzetten bij Ajax. 

Atalanta plaatste zich afgelopen seizoen knap voor de Champions League en de club van Marten de Roon en Hans Hateboer wil met een extra aanvallende middenvelder het miljardenbal in. Odegaard is gepolst, weet Calciomercato, maar Atalanta kreeg blijkbaar nul op het rekest.

De twintigjarige Noor zou namelijk een uitgesproken voorkeur hebben voor Ajax. De kampioen van Nederland wordt al maanden aan Odegaard gelinkt. Ook Bayer Leverkusen heeft naar verluidt een oogje op de linkspoot, die afgelopen seizoen door Real Madrid bij Vitesse werd gestald.

Real is volgens Spaanse media bereid om Odegaard te laten gaan, op - opnieuw - huurbasis óf met een terugkoopoptie. In Madrid beschikt de international over een contract tot medio 2021. 

Vlap
Door de afwijzing van Odegaard lijkt de kans op een transfer van Michel Vlap naar Italië juist weer toe te nemen. De uitblinker van sc Heerenveen wordt al geruime tijd gelinkt aan Atalanta. Ook Anderlecht heeft belangstelling voor Vlap. 

No Poll