Veldwijk imponeert met hattrick in aanloop naar Afrika Cup: Beter en beter

Veldwijk imponeert met hattrick in aanloop naar Afrika Cup: "Beter en beter"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 13:02do 20-06-2019 om 13:02

Lars Veldwijk mikt op een basisplaats bij Zuid-Afrika, dat maandag aan de Afrika Cup begint. In de 'uitzwaaiwedstrijd' van Bafana Bafana gaf de spits van Sparta zijn visitekaartje af.

Veldwijk tekende in een oefenduel tussen Zuid-Afrika A en Zuid-Afrika B - nadat Angola zich op het laatste moment had teruggetrokken - voor een hattrick. "Ik probeer me aan te passen aan het Bafana Bafana-leven", vertelt hij op de website van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. "Het is een andere cultuur dan Nederland, maar ik begin het echt leuk te vinden. Het gaat beter en beter."

Drie jaar geleden maakte Veldwijk zijn debuut voor Zuid-Afrika, het geboorteland van zijn vader. "Ik ben nu echt onderdeel van de familie en ik heb het gevoel dat het steeds beter gaat. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en het was leuk om een paar keer te scoren. Ik wil aan de bondscoach bewijzen dat ik er klaar voor ben. Hopelijk is dit voldoende."

Veldwijk hoopt op een basisplaats in de eerste groepswedstrijd tegen Ivoorkust (maandag). "Het is niet aan mij, maar de bondscoach. Ik ben gewoon blij dat ik een positieve bijdrage kan leveren." Zuid-Afrika speelt in de groepsfase ook nog tegen Namibië en Marokko.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws