'Ajax zet definitieve streep door Odegaard: Bosz slaat toe met Leverkusen'

'Ajax zet definitieve streep door Odegaard: Bosz slaat toe met Leverkusen'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 15:38do 20-06-2019 om 15:38

Ajax zet een streep door de komst van Martin Odegaard. De twintigjarige Noor kiest volgens het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Voetbal International en diverse Duitse media voor het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Bosz zou de strijd om de handtekening van Odegaard deze week in zijn voordeel hebben beslist. Odegaard is op dit moment in Duitsland om zijn overstap naar Leverkusen af te ronden. Onduidelijk is of de Duitse Champions League-deelnemer hem gaat huren of kopen van Real Madrid.

Aanvankelijk wilde Real niet meewerken aan een definitieve transfer van Odegaard. De torenhoge uitgaven van de laatste weken - onder meer Eden Hazard, Luka Jovic en Ferland Mendy kwamen voor ettelijke miljoenen - hebben daar mogelijk verandering in gebracht.

Het mislopen van Odegaard is een forse streep door de rekening voor Ajax, dat lange tijd goede papieren leek te hebben voor de transfer. Marc Overmars sprak uitgebreid met de Noorse international. Hij werd in Amsterdam gezien als de ideale opvolger van Hakim Ziyech.

Odegaard beleefde als huurling van Real Madrid een uitstekend seizoen bij Vitesse. Eerder speelde hij anderhalf jaar bij sc Heerenveen. De verwachting is dat Leverkusen de komst van Odegaard op korte termijn gaat afronden, zodat Bosz met hem aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan beginnen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws