'RB Leipzig betaalt 15 miljoen euro en strikt aan Ajax gelinkte PSG-middenvelder'

'RB Leipzig betaalt 15 miljoen euro en strikt aan Ajax gelinkte PSG-middenvelder'

23-06-2019 11:27
55

De talentvolle Christopher Nkunku (Paris Saint-Germain) werd dit jaar een aantal keer gelinkt aan een transfer naar Amsterdam. Niet Ajax, maar RB Leipzig lijkt echter zijn nieuwe club te worden. 

PSG staat open voor een vertrek van Nkunku. De 21-jarige middenvelder heeft geen basisplaats bij de kampioen van Frankrijk en PSG wil graag een aantal spelers van de loonlijst schrappen. 

Ajax en diverse ploegen uit Spanje en Engeland werden eerder dit jaar in verband gebracht met de jeugdinternational. L'Equipe meldt dit weekend dat Nkunku hoogstwaarschijnlijk verkocht wordt aan RB Leipzig. De Bundesliga-formatie is bereid om 15 miljoen euro over te maken naar Parijs. 

Afgelopen seizoen stond Nkunku dertien keer in de basis in de Ligue 1. Negen keer liet PSG-trainer Thomas Tuchel hem invallen. Nkunku scoorde drie keer en leverde twee assists af. Hij heeft nog een contract voor één seizoen. 

Eerder deze maand wist PSG ook al een overbodige speler te slijten aan een Duitse club. Moussa Diaby werd verkocht aan het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz.