De transferdeadlines in de Eredivisie, de Premier League en meer grote competities
Eden Hazard: voor ruim 100 miljoen naar Real Madrid

De transferdeadlines in de Eredivisie, de Premier League en meer grote competities

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 08:00za 06-07-2019 om 08:00

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 20:00di 09-07-2019 om 20:00

Real Madrid heeft al honderden miljoenen euro's gespendeerd aan nieuwe spelers, maar bij veel andere topclubs moet het échte transfergeweld nog losbarsten. Tot wanneer hebben ploegen uit de Eredivisie en de vier grootste competities van Europa de tijd om hun selecties te versterken en nieuwe namen in te lijven? VoetbalPrimeur zet de verschillende transferdeadlines op een rij. 

Eredivisie: deadlineday op 2 september 2019
Wereldvoetbalbond FIFA bepaalde jaren geleden dat de zomerse transfermarkt maximaal twaalf weken duurt. In de winter is dat slechts een maand. Alle Europese clubs mogen tussen 1 januari en 31 januari spelen aantrekken en verkopen. In de zomer van 2019 is de transfermarkt in Nederland sinds medio juni geopend. Op maandag 2 september moeten de laatste deals worden afgerond. Om 23.59 uur sluit de markt. De afgelopen jaren gebeurde het regelmatig dat er om enkele minuten voor middernacht nog een transfer werd doorgegeven. Clubs moeten deals registeren in het FIFA Transfer Matching System. Als een transfer niet vòòr middernacht is aangemeld in TMS, gaat het feest ook niet door. 

Premier League: deadlineday op 8 augustus 2019
Deadlineday is sinds 2018 flink naar voren geschoven in Engeland. Men wil niet langer dat spelers onderling nog van clubs kunnen wisselen op het moment dat de Premier League al lang en breed aan de gang is. Alle speculatie over in- en uitgaande transfers tijdens de voorbereiding op wedstrijden was managers een doorn in het oog.

De eerste speelronde in de jaargang 2019/20 staat voor 9 augustus op het programma. Liverpool speelt thuis tegen promovendus Norwich City. Een dag eerder, op donderdag 8 augustus, vindt deadlineday plaats. Zenders als Sky Sports maken daar altijd een groot spektakel van. De markt sluit op vrijdag om 18.00 uur (Nederlandse tijd). Engelse clubs kunnen in het restant van augustus nog wél spelers verkopen of verhuren aan ploegen die in competities actief zijn waar de markt open is. 


Pablo Fornals, gekocht door West Ham United voor 30 miljoen euro

Primera Division & Bundesliga: deadlineday op 2 september 2019
De deadlines in Spanje en Duitsland zijn gelijk aan die in Nederland. Tot en met maandag 2 september mogen er spelers worden gekocht. Vanaf dinsdag 3 september kan dat niet meer. De Primera Division en de Bundesliga beginnen dit jaar op vrijdag 16 augustus. Tijdens de eerste drie speelrondes van beide competities kunnen de selecties van alle 38 ploegen dus nog fors op de schop gaan. 

Serie A:  deadlineday op 23 augustus 2019
In Italië heeft men, net als in Engeland, óók geen trek meer in onderlinge transfers nadat de Serie A al begonnen is. Op zaterdag 24 augustus wordt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld, een dag eerder staat deadlineday gepland. Ook hier geldt: tót de markt sluit in - bijvoorbeeld - Duitsland en Spanje, mogen Italiaanse clubs nog wel spelers verhuren of verkopen. Zelf spelers inschrijven kan echter niet meer. 

Deadlines in andere competities

China: 31 juli 2019
Turkije: 1 september 2019
Frankrijk: 2 september 2019
Rusland: 6 september 2019

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws