'Ik zei tegen Overmars: als ik niet meer ga spelen, is het beter om te vertrekken'

'Ik zei tegen Overmars: als ik niet meer ga spelen, is het beter om te vertrekken'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 08:05ma 24-06-2019 om 08:05

Ché Nunnely verruilt Ajax voor Willem II, zo werd onlangs bekend. De twintigjarige aanvaller merkte in de loop van afgelopen seizoen dat zijn kansen op speeltijd in Amsterdam gering waren en koos eieren voor zijn geld.

"Aan het begin van het seizoen zag ik al een beetje dat de kansen niet echt in mijn voordeel waren", vertelt Nunnely aan Ajax Showtime. "Gedurende het seizoen ben ik gaan nadenken en verder gaan kijken wat het beste was voor mijn ontwikkeling. Ik heb altijd gezegd dat ik bij Ajax wilde blijven, maar als je ziet dat het je eigen ontwikkeling stagneert, dan moet je op een gegeven moment verder gaan kijken."

"In de winterstop heb ik contact gehad met Marc (Overmars, red.) en heb ik gezegd: als ik niet meer ga spelen, lijkt het me beter om mijn geluk elders te zoeken of verhuurd te worden. Willem II was toen al heel concreet, dus daar zou ik toen eigenlijk op huurbasis heen gaan."

Ajax blokkeerde de huurtransfer van Nunnely uiteindelijk. "Omdat ze nog niet wisten wat er met Neres zou gebeuren, die in de belangstelling van een club uit China stond. De laatste week van de transferperiode kreeg ik te horen dat ik alsnog kon gaan kijken, maar toen was het al te laat om alles concreet te regelen." Een slachtoffer van het Ajax-succes wil hij zichzelf niet noemen. "Het zat er voor mij niet in als ik nog een jaar bij Ajax zou blijven, dus dan moet je stappen gaan ondernemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws