'Transferdrukte bij Vitesse: viertal moet weg, Serero en Karavaev willen transfer'

'Transferdrukte bij Vitesse: viertal moet weg, Serero en Karavaev willen transfer'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 08:30ma 24-06-2019 om 08:30

Vitesse gaat een drukke transferzomer tegemoet. Thomas Bruns, Khalid Karami, Roy Beerens en Mukhtar Ali zitten op een dood spoor en mogen vertrekken, terwijl onder meer Thulani Serero, Bryan Linssen en Vyacheslav Karavaev op een nieuw avontuur azen.

Dat meldt de Gelderlander maandag. Bruns en Karami werden het afgelopen half jaar al verhuurd en hoeven niet terug te keren. Ook Beerens komt niet in de plannen van trainer Leonid Slutsky voor. De vleugelaanvaller heeft een vertrekwens ingediend. Ali komt niet aan spelen toe en aast eveneens op een transfer. Verder mag derde spits Oussama Darfalou in principe vertrekken.

Volgens de regionale krant zit er verder 'diepe onvrede in de selectie', naar aanleiding van het afgelopen seizoen. Onder meer Rasmus Thelander en Navarone Foor kijken terug op een teleurstellend jaar. Serero heeft na zijn vertrek bij Ajax de vorm teruggevonden bij Vitesse en wil nu een nieuwe stap omhoog maken, bevestigt hij. De Zuid-Afrikaanse middenvelder heeft een contract tot medio 2020, waardoor hij nog een fikse vergoedingssom kan opleveren.

Dat geldt zeker voor Karavaev. De Russische vleugelverdediger wordt in verband gebracht met clubs als Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou, maar hij ambieert een nieuw avontuur in West-Europa. Bryan Linssen staat ook open voor een avontuur, maar volgens de aanvaller is het nog 'doodstil'. "De markt moet nog echt op gang komen. Komt er niets, dan blijf ik lekker bij Vitesse."

Armando Obispo, gehuurd van PSV, is tot dusver de enige nieuweling. Technisch directeur Mohammed Allach moet voor een transformatie zorgen, maar heeft wel de wetenschap dat Tim Matavz wil blijven. De Sloveen speelde het afgelopen seizoen slechts dertien duels door een kuitbeenbreuk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Vitesse volgend seizoen in de top vijf eindigen?

Ja
41%
Nee
59%
(4773 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws