'Ajax slaat grote slag: Amsterdammers bijna akkoord met Promes'

'Ajax slaat grote slag: Amsterdammers bijna akkoord met Promes'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 08:58ma 24-06-2019 om 08:58

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 09:24ma 24-06-2019 om 09:24

Quincy Promes staat voor een terugkeer in de Eredivisie. Ajax nadert een akkoord met de 27-jarige aanvaller, die al een deel van zijn jeugdopleiding in Amsterdam genoot. Dat meldt Voetbal International maandagochtend.

Promes heeft nog een vierjarig contract bij Sevilla, dat hem vorige zomer voor twintig miljoen euro overnam van Spartak Moskou. De Oranje-international liet eerder echter al doorschemeren dat een vertrek uit Andalusië een optie is. Onder de inmiddels ontslagen trainer Pablo Machin speelde hij namelijk voornamelijk als wingback. "De club is ervan op de hoogte dat ik niet nog een seizoen in zo'n verdedigende rol wil spelen", zei hij daar al over.

Promes heeft alles wat Ajax zoekt, stelt VI: ervaring in de Champions League, international, avonturen in het buitenland meegemaakt én de Amsterdammer brak door onder de huidige Ajax-trainer, Erik ten Hag. De twee werkten samen bij Go Ahead Eagles en hebben beiden een verleden bij FC Twente. Ten Hag zei eerder al tegen het weekblad dat Promes 'natuurlijk het Ajax-DNA' heeft.

Door zijn defensieve rol bleef Promes het afgelopen seizoen steken op vijf treffers in alle competities. Bij Spartak was hij een stuk productiever met 66 goals in 135 optredens. Begin juni was Promes nog trefzeker in de halve finale van de Nations League tegen Engeland (3-1 na verlenging).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws