Fer, Narsingh en sleutelrol voor pareltje: dit kan het Feyenoord van Stam worden

Fer, Narsingh en sleutelrol voor pareltje: dit kan het Feyenoord van Stam worden

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 13:30ma 24-06-2019 om 13:30

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 13:32ma 24-06-2019 om 13:32

Nieuwe trainer, Tonny Vilhena verkocht, Jordy Clasie terug naar Engeland, nog geen grote aankopen en een bescheiden transferbudget: het seizoen 2019/20 is maandag officieel begonnen voor Feyenoord, maar met wat voor selectie Jaap Stam moet gaan werken in De Kuip, is nog een groot raadsel. Over hoe zijn elftal er medio augustus uit zou kúnnen zien. 

De namen van Leroy Fer en Luciano Narsingh zingen momenteel rond in Rotterdam-Zuid. Beide spelers kwamen afgelopen seizoen uit voor Swansea City en zijn transfervrij. Volgens het Algemeen Dagblad wil Fer (29) dolgraag aan de slag bij de club die hem in 2007 liet debuteren in de Eredivisie. De elfvoudig Oranje-international zou op het middenveld van Feyenoord voor de nodige routine zorgen en het gat opvullen dat Jordy Clasie en Tonny Vilhena hebben achtergelaten. 

Of Narsingh te porren is voor een rentree in de Eredivisie, moet blijken. Dirk Kuyt schijnt een belletje te hebben gepleegd naar de 28-jarige pingelaar om hem te polsen voor een samenwerking met Jaap Stam. Het is afwachten of Narsingh hapt. Mocht de Amsterdammer tekenen in De Kuip, dan kan hij een aanval gaan vormen met Steven Berghuis en Nicolai Jörgensen. Met de Deense spits bereikte Feyenoord onlangs een akkoord over een nieuw contract; Berghuis moet de volgende worden die zijn handtekening zet. Op de vleugels heeft Stam ook nog Sam Larsson en Luis Sinisterra achter de hand. 

Kökcü
De multifunctionele Jens Toornstra - ook hij gaat bijtekenen - werd door Giovanni van Bronckhorst regelmatig ingezet als hangende vleugelaanvaller. In ons nieuwe Feyenoord-team krijgt Toornstra een plek op het middenveld, naast Fer en Orkun Kökcü. Dit moet en kan het seizoen van de definitieve doorbraak van de achttienjarige stilist gaan worden. Afgelopen seizoen liet Kökcü bij vlagen al zien dat hij tot de grootste talenten van Nederland gerekend mag worden. Feyenoord en Stam willen meer gaan inzetten op eigen jeugd; ook beloftes als Wouter Burger, Jordy Wehrmann en Emil Hansson (vorig seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk) gaan vermoedelijk een kans krijgen.  


In de Rotterdamse defensie vindt mogelijk nog een aantal mutaties plaats. Routinier Eric Botteghin wordt in augustus 32 jaar. De Braziliaan heeft nog een contract voor één jaar. Als Botteghin deze zomer een nieuw avontuur kan aangaan en een club een transfersom voor hem wil betalen, laat Feyenoord die kans waarschijnlijk niet schieten. Sven van Beek (contract tot 2021) en Jerry St. Juste (ook 2021) liggen nog even vast en een verkoop van één van hen zou de club een aardige transfersom opleveren. Bart Nieuwkoop kan St. Juste op rechts vervangen, mocht hij vertrekken of naar het centrum opschuiven. Op de linkerflank beschikt Stam met Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia over twee prima opties. 

Keeper
De opvolger van Giovanni van Bronckhorst moet nog beslissen wie zijn eerste doelman wordt. Justin Bijlow werd afgelopen seizoen tot nummer één, tot grote teleurstelling van Kenneth Vermeer. Toen de jonge Bijlow geblesseerd raakte, deed Vermeer het dusdanig goed, dat de 33-jarige goalie zelfs een terugkeer in de selectie van het Nederlands elftal wist af te dwingen. Valt de keuze in het kader van de verjongingskuur op Bijlow, dan is een afscheid van Vermeer in De Kuip onvermijdelijk. 

Wie moet Feyenoord kopen en/of verkopen? Hoe ziet jouw ideale XI voor komend seizoen er uit? Deel je mening in de comments! 

Poll

Gaat Stam met dit elftal hoge ogen gooien?

(6782 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws