Nunnely: 'Hij deed het uitstekend bij Willem II en kon werkelijk overal heen'

Nunnely: 'Hij deed het uitstekend bij Willem II en kon werkelijk overal heen'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 14:27ma 24-06-2019 om 14:27

Che Nunnely ziet Willem II als een springplank naar de top. De jonge vleugelaanvaller, afgelopen week overgenomen van Ajax, hoopt dat hij het voorbeeld van Alexander Isak kan volgen. 

Isak maakte in januari op huurbasis de overstap naar Tilburg. De Zweedse spits deed het bij Willem II uitstekend en verdiende een transfer naar Real Sociedad. "Natuurlijk heb ik gevolgd wat er met Alexander Isak is gebeurd. Die deed het een half jaar uitstekend bij Willem II en kon werkelijk overal heen", vertelt Nunnely aan het Brabants Dagblad. 

Niet alleen het succesverhaal van Isak speelde mee in de keuze voor de Tricolores. "Willem II wordt het Ajax van het zuiden genoemd. Het hanteert dezelfde speelstijl. Dat is prettig. Ik krijg er ook een echte, serieuze kans om me in de basis te spelen."

Vink
Ook de aanwezigheid van assistent-trainer Gery Vink is voor hem belangrijk. "Die ken ik nog uit mijn periode in de jeugd van Ajax. Hij is heel direct in zijn manier van benaderen. Dat heb je nodig. Ik stel het wel op prijs als een trainer heel duidelijk zegt wat ik beter moet doen."

Overigens deed technisch directeur Joris Mathijsen een halfjaar geleden ook al een poging om Nunnely op huurbasis in te lijven. "Willem II had toen ook al interesse, maar Ajax wilde hem niet laten gaan", aldus Mathijsen. Nunnely signeerde woensdag een driejarig contract bij de verliezend bekerfinalist. 

Poll

Gaat Nunnely via Willem II alsnog de top halen?

(824 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws