Driessen waarschuwt: 'Promes, dat is niet iemand die Ajax verder brengt'

Driessen waarschuwt: 'Promes, dat is niet iemand die Ajax verder brengt'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 17:44ma 24-06-2019 om 17:44

Een waarschuwing van Valentijn Driessen voor Ajax. Met de aanstaande komst van Quincy Promes en méér transfers in de maak, moet de kampioen van Nederland oppassen dat de eigen jeugd 'niet in het gedrang komt'. Driessen zegt dat maandag voor de camera van Telegraaf TV. 

Eerder op de dag werd bekend dat Ajax zich gaat versterken met Oranje-international Promes. De Amsterdammers hebben daarnaast het vizier gericht op Steven Berwijn, aanvaller en uitblinker van PSV.

"Het is heel goed dat Ajax Nederlandse spelers wil hebben, maar de eigen opleiding... Wat gaat er met de Ajax-jeugd gebeuren? Wat gaat er met Jurgen Ekkelkamp gebeuren, wat gaat er met Carel Eiting en Ryan Gravenberch gebeuren?", aldus Driessen. "Daar zal Ajax ook een bepaald plan mee moeten hebben."

"Dat is ook Ajax: zelf spelers opleiden. Die jongens komen nu in het gedrang, op het moment dat je zo veel spelers haalt. Als je dan ook nog iemand als Promes haalt... Dat is natuurlijk een prima speler, maar dat is niet iemand die Ajax verder zal brengen. Blijven er wel kansen genoeg voor jongens uit de eigen opleiding om door te breken?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Blij met de komst van Promes naar Ajax?

(10961 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws