'Atlético krijgt geen medewerking in Barcelona en ziet Blind als alternatief'

'Atlético krijgt geen medewerking in Barcelona en ziet Blind als alternatief'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 19:15ma 24-06-2019 om 19:15

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 19:46ma 24-06-2019 om 19:46

Daley Blind is op de radar verschenen bij Atlético Madrid. Los Rojiblancos hadden eigenlijk hun zinnen gezet op Mario Hermoso, maar hij blijkt vooralsnog onhaalbaar. De verdediger van Ajax geldt als alternatief, meldt Marca.

Atlético onderhandelt al enige tijd met Espanyol over een transfer van Hermoso. De Catalanen houden tot dusver echter vast aan een vraagprijs van veertig miljoen euro. De club van trainer Diego Simeone is niet van plan om aan die afkoopsom in het contract van de 24-jarige Spanjaard te voldoen en heeft de namen van twee alternatieven omcirkeld: Blind en Nicolas Otamendi.

Wat in het voordeel van de Oranje-international spreekt, is dat hij net als Hermoso zowel centraal achterin als op linksback uit de voeten kan, schrijft Marca. Daartegenover staat dat Simeone altijd al gecharmeerd is geweest van de kopsterke Otamendi. De 31-jarige Argentijn heeft wel een fors salaris bij Manchester City. Het is de vraag of de Madrilenen dat op kunnen hoesten.

De 29-jarige Blind keerde vorige zomer terug bij Ajax na een avontuur bij Manchester United. De Amsterdammers betaalden zo'n zestien miljoen euro voor hem. Hij ligt tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff Arena.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws