Promes: 'Ajax wil een nieuwe weg inslaan. Dat bewijst deze aankoop'

Promes: 'Ajax wil een nieuwe weg inslaan. Dat bewijst deze aankoop'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 20:20ma 24-06-2019 om 20:20

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 20:27ma 24-06-2019 om 20:27

Quincy Promes is blij om terug te zijn bij Ajax. De Oranje-international tekende maandagavond een contract voor vijf seizoenen in Amsterdam. Promes doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar werd toen weggestuurd. Nu keert hij terug op het oude nest.

"Het is een heel apart gevoel omdat ik hier binnenkwam als jonge jongen en terugkeer als man. Het is alsof ik thuiskom. Ik voel me heel goed. Het is een heel apart gevoel", zegt Promes tegen Ajax TV.

Promes hoorde drie maanden geleden van de belangstelling van Ajax. "Toen zei ik: ja, maar dat gaat toch niet gebeuren. Ik vond het nog niet realistisch, omdat het net pas m'n eerste seizoen in de Spaanse competitie was. Om dan zo snel een vervolgstap te maken, daar denk je als voetballer niet snel aan. Het blijft voetbal. Na zo'n wisselvallig seizoen heb ik zelf uitgesproken dat ik naar Ajax zou willen. Zodoende is het balletje gaan rollen."

Promes weet dat de lat na vorig seizoen hoog ligt in Amsterdam. "Het is een fantastisch jaar geweest. De halve finale van de Champions League is niet niks. Dat niveau aanhouden is een hele uitdaging. Het heeft aangetoond dat Ajax terug is waar ze altijd waren: aan de top. Ik denk dat we een mooie toekomst moeten creëeren en geschiedenis moeten schrijven. Je ziet dat ze een nieuwe weg in willen slaan. Dat bewijst deze aankoop."

De vleugelaanvaller flirtte de afgelopen weken meerdere malen met Ajax. Op social media plaatste hij foto's van zichzelf in Amsterdam en uitte hij zijn liefde voor de hoofdstad van Nederland. Dat deed hij bewust, zo geeft hij toe. "Ik heb altijd iets met Amsterdam gehad. Ik ben Amsterdammer. Natuurlijk was het een beetje flirten met de media, die pikken alles op. In deze situatie vond ik het leuk om te flirten met de media."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws