Ajax komt met nóg meer transfernieuws: 'Bruno is staying!'

Ajax komt met nóg meer transfernieuws: 'Bruno is staying!'

24-06-2019 21:07 Laatste update: 21:18
84

Ajax en Bruno Varela blijven aan elkaar verbonden. De Amsterdammers bevestigen dat de huurdeal met Benfica is verlengd. Varela werd het afgelopen halfjaar gehuurd van de topclub uit Portugal en speelt dus ook komend seizoen voor Ajax.

Naar verluidt konden Ajax en Benfica geen overeenstemming bereiken over de transfersom. De clubleiding van de Portugezen wilden vijf miljoen voor Varela, maar dat vond directeur spelersbeleid Marc Overmars te gortig. Uiteindelijk hebben beide clubs het zo op weten te lossen. Ajax meldt dat er in de overeenkomst een optie tot koop is opgenomen. Het is niet duidelijk voor hoeveel Varela na dit seizoen op te halen is.

Varela wacht nog altijd op zijn officiële debuut voor Ajax. De afgelopen paar maanden was hij de tweede doelman achter André Onana. Kostas Lamprou is de derde doelman van de landskampioen van Nederland. 

Helemaal verrassend is het nieuws dat Varela blijft niet. De Portugese doelman behoort tot de selectie van trainer Erik ten Hag voor het trainingskamp op De Lutte.