Ten Hag: 'Voetbalschema is crazy, voor hen is het seizoen niet eens afgelopen'

Ten Hag: 'Voetbalschema is crazy, voor hen is het seizoen niet eens afgelopen'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 07:14di 25-06-2019 om 07:14

Ajax verbleef vorig jaar nog in het Duitse Klosterpforte, maar kiest er deze zomer bewust voor om voor het eerst sinds 2015 terug te keren in De Lutte. Trainer Erik ten Hag vertelt dat de Amsterdammers moeite hadden om goede tegenstanders te vinden.

"De autoriteiten verbieden veel duels. Clubs als Feyenoord, Groningen en FC Twente hebben hetzelfde probleem", zegt Ten Hag tegen TC Tubantia. Ajax speelde vorig jaar oefenwedstrijden tegen Preussen Münster en SV Lippstadt 08. "Waren prima clubs, maar niet de tegenstanders die we wilden. Daar hadden we last van en was een reden om niet terug te gaan."

Ajax wil bovendien zichtbaar zijn voor de fans, al zijn de trainingen besloten. "We hebben gedurende het seizoen weinig tijd om te trainen, omdat we om de drie dagen een wedstrijd spelen. Dus dit zijn belangrijke weken voor ons", vertelt Ten Hag. "We kunnen niet afgeleid worden. We zijn er om hard te werken, niet voor schouderklopjes. We willen de basis leggen voor een nieuw seizoen, waarin we weer op nul beginnen. Wat is geweest, pakt niemand ons af. Nu zijn we hongerig en willen we laten zien dat we goed bezig zijn en daarmee verdergaan."

De grootste namen ontbreken deze week in De Lutte. De internationals zijn nog op vakantie of nemen deel aan de Afrika Cup of Copa América. "Het voetbalschema is crazy", zegt Ten Hag. "Voor die spelers is het seizoen nog niet eens afgelopen. Andere jongens hebben al vier weken niet gespeeld en moeten weer aan slag. Het is voor ons een mooie week om de jonge jongens te testen. Hoe staan ze ervoor? We beoordelen ze niet alleen als voetballer, maar ook als mens."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws