Ricksen: 'Ik vind het leuk om naar te kijken. En nee, dat zeg ik niet cynisch'

Ricksen: 'Ik vind het leuk om naar te kijken. En nee, dat zeg ik niet cynisch'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 10:09di 25-06-2019 om 10:09

Fernando Ricksen verblijft tegenwoordig in een hospice in Schotland. De ALS-patiënt kan alleen nog maar met zijn ogen knipperen. Met een spraakcomputer blijft Ricksen in contact met zijn omgeving én kan hij bovendien tv-kijken. De oud-speler van onder meer AZ, Glasgow Rangers en Oranje volgt zo ook het WK vrouwen. 

"Ja, ik kijk ook naar vrouwenvoetbal. Ik weet dat velen daar moeite mee hebben en dat ze maar de vergelijking blijven maken met het mannenvoetbal. Maar ik vind het oprecht leuk om naar te kijken. En nee, dat zeg ik niet cynisch. Ook al heb ik hard moeten lachen om dat filmpje van Hans Teeuwen", vertelt hij deze week, in een interview in de VARA Gids. 

"In Schotland, waar de wedstrijden bij de BBC worden uitgezonden, zijn ze er in elk geval heel positief over. Sterker nog, daar zijn ze zelfs al een stuk verder. Anders dan bij de NOS wordt het commentaar bij de BBC al deels verzorgd door een vrouw. Een goede ontwikkeling, als je het mij dat vraagt."

Aanstaande vrijdag staat in Glasgow een benefietavond op het programma. Er wordt geld ingezameld voor de Fernando Ricksen Foundation. De benefietavond wordt Ricksen's laatste avond in de openbaarheid. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws