Ruiter (rechts) met Jurgen Streppel

'Helaas voor ons heeft zich in de tussentijd een andere club voor Ruiter gemeld'

'Helaas voor ons heeft zich in de tussentijd een andere club voor Ruiter gemeld'

25-06-2019 10:27
29

Sparta moet de komst van Robbin Ruiter uit het hoofd zetten. De promovendus had alle pijlen gericht op Ruiter, maar de transfervrije goalie staat inmiddels in de belangstelling van een andere club. Het lijkt om PSV te gaan. 

"Robbin voldeed aan het profiel van de keeper die we zochten", zegt Henk van Stee, technisch manager op Het Kasteel, in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Om die reden zijn we met elkaar het gesprek aangegaan. Robbin was enthousiast over Sparta. Maar helaas voor ons heeft zich in de tussentijd ook een andere club voor hem gemeld. Die club is voor hem sportief en financieel interessanter."

De club in kwestie zou PSV zijn. De grootmacht uit Eindhoven is op zoek naar een nieuwe keeper, omdat Hidde Jurjus opnieuw wordt verhuurd en Lars Unnerstall met een blessure kampt. Bovendien zou eerste doelman Jeroen Zoet deze zomer een transfer kunnen maken. 

Ruiter (32) stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Sunderland. In Nederland keepte hij voor FC Utrecht en FC Volendam.