Huntelaar verwelkomt 'leuke jongen' bij Ajax: 'Weerbaar, dat is al een pluspunt'

Huntelaar verwelkomt 'leuke jongen' bij Ajax: 'Weerbaar, dat is al een pluspunt'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 21:24wo 26-06-2019 om 21:24

Quincy Promes is meer dan welkom bij Ajax. Dat zegt Klaas-Jan Huntelaar, die bij het Nederlands elftal al samenspeelde met de miljoenenaankoop.

"Het is een leuke jongen en een goede speler, dus hij is een goede versterking voor ons", reageert Huntelaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat hij op meerdere posities kan spelen. Hij heeft een goede dribbel, heeft overzicht, kan kansen creëren en kansen maken. Ik denk dat hij gewoon een goede speler is voor ons."

Promes speelde zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar moest vertrekken nadat hij naar eigen zeggen 'een beetje onhandelbaar' was geworden. Huntelaar vindt het knap dat de aanvaller zich heeft teruggevochten. "Hij heeft laten zien dat hij mentale weerbaarheid heeft. Uiteindelijk is hij toch doorgekomen en heeft hij zichzelf laten zien. Dat is al een pluspunt. Nu gaat hij het de komende tijd ook laten zien."

Ajax maakte de transfer van Promes naar Amsterdam maandag wereldkundig. De Amsterdammers betalen minimaal 15,7 miljoen euro voor de Oranje-international. Dat bedrag kan oplopen tot 17,2 miljoen euro. De 27-jarige Promes heeft voor vijf seizoenen getekend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws