NAC heeft Spaans centrum compleet: 'Negen gele kaarten, zegt wel het een en ander'

NAC heeft Spaans centrum compleet: 'Negen gele kaarten, zegt wel het een en ander'

28-06-2019 08:23
27

NAC Breda gaat met een Spaanstalig centrum de Keuken Kampioen Divisie in. Nacho Monsalve verbond zich eerder al aan de Bredanaars, die zich donderdag bovendien verzekerden van Roger Riera Canadell.

De 24-jarige Riera komt over van Villarreal B en heeft in Breda een contract tot medio 2021 ondertekend. De centrale verdediger past precies in de profielschets van NAC-directeur Tom van den Abbeele. "Ik houd namelijk van de Spaanse over-mijn-lijk-mentaliteit die in mijn ogen goed past bij hetgeen wij verwachten hier in Breda", laat de Belg weten aan de NAC-site. "Statistieken zeggen mij nooit zoveel, maar het feit dat hij het afgelopen seizoen negen gele kaarten gepresenteerd kreeg, verraadt wel het een en ander over zijn speelwijze."

Riera lijkt niet de enige exotische versterking te worden. Volgens BN DeStem is NAC dichtbij het binnenhalen van Steve Kapuadi: de Fransman zal overkomen van AA Gent. Bovendien hebben zich twee proefspelers aangediend tijdens de eerste trainingsweek: de Fransman Abdallah Yaisien (Paris Saint-Germain B) en de Congolees Boris Kudimbana (Temse, België) mogen proberen om zich in de kijker te spelen. Aanvoerder Menno Koch ontbrak donderdag tijdens de training en lijkt op weg naar de uitgang.