Discussie over spitspositie bij AZ: 'Misschien per wedstrijd kijken wie nodig is'

Discussie over spitspositie bij AZ: 'Misschien per wedstrijd kijken wie nodig is'

29-06-2019 22:37
21

Ferdy Druijf adviseert trainer Arne Slot om komend seizoen per wedstrijd te bekijken wie hij op moet stellen in de spits. De aanvaller die vorig jaar topscorer werd van de Keuken Kampioen Divisie is een ander type spits dan zijn concurrent, de rappe Myron Boadu.

Druijf startte het vorige seizoen als vaste spits van Jong AZ en trok in de winterstop op huurbasis naar NEC. Nu start de jongeling het seizoen bij het eerste als topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. "Ik kijk er naar uit om in de Eredivisie de concurrentie aan te gaan", zegt Druijf tegenover FOX Sports. "Je kan dit wel zien als het jaar van de waarheid, want ik vind wel dat ik stappen moet gaan maken op dit niveau."

Arne Slot, de nieuwe trainer van AZ, kan in de spitspositie kiezen tussen Druijf en de snellere Myron Boadu. "Myron is ook een goede spits, maar ik denk dat je misschien wel per wedstrijd moet gaan kijken wat je nodig hebt in de spits. We zullen er allebei hard voor werken en die concurrentie is goed. Het is hopen op een mooi jaar en we zullen wel zien hoe het gaat lopen tussen Myron en mij."