Meteen fraaie goal van ex-amateur Van Ewijk: 'Denk dat hij snel basisplaats heeft'

Meteen fraaie goal van ex-amateur Van Ewijk: 'Denk dat hij snel basisplaats heeft'

30-06-2019 12:56
11

Milan van Ewijk gaf zaterdagmiddag meteen zijn visitekaartje af bij ADO Den Haag met een fraai doelpunt in het oefenduel met Honselersdijk (8-1). Dogan Corneille, zijn voormalig trainer bij Excelsior Maassluis, verwacht dat de rechtsback zelfs snel een basisplaats veroverd.

De 18-jarige Van Ewijk verruilde de amateurs deze zomer voor ADO. "Ik denk dat hij snel een basisplaats heeft", voorspelt Corneille in gesprek met Omroep West. "Vaak merk je dat amateurvoetballers die de stap naar het betaalde voetbal maken moeite hebben met de intensiteit van de trainingen. Dat zal bij hem meevallen. Hij is vanwege zijn verleden bij de Feyenoord-jeugd gewend om vaker en veel te trainen."

Wedden

Meer odds

"Daarnaast heeft hij een verschrikkelijke drive, lijkt onvermoeibaar en is mentaal heel sterk", vervolgt Corneille. "Hij is echt een koele kikker. Met Excelsior Maassluis hebben wij tot half juni nog gespeeld. Ik hoop dat hij genoeg rust krijgt. Dan ben ik er zeker van dat hij er snel zal staan."

Zijn oude coach vindt wel dat Van Ewijk wat 'harder moet worden'. "In een wedstrijd kan hij nog wel eens zijn hoofd verliezen bij opstootjes. Je kan het ook als goede eigenschap zien, maar hij moet zorgen dat hij geen waas voor zijn ogen krijgt. Daarnaast vind ik dat hij, als hij voor het doel komt, wat rustiger moet zijn in de afronding. Maar dat gaat goedkomen."