'Natuurlijk heb ik ambities, maar ik hoop vooral nog lang bij Ajax te mogen zijn'

'Natuurlijk heb ik ambities, maar ik hoop vooral nog lang bij Ajax te mogen zijn'

01-07-2019 15:30
40

John Heitinga ziet zichzelf de komende jaren nog wel trainer bij Ajax zijn. De oefenmeester van de Onder 19 van de Amsterdammers vertelt het zeer naar zijn zin te hebben als trainer.

"Dit wordt mijn derde jaar als trainer van Ajax Onder 19. Ik vind het echt geweldig, heel leuk. Ik ga nu ook voor mij Pro License diploma. Natuurlijk heb ik ambities, maar ik hoop vooral nog lang trainer bij Ajax te mogen zijn", aldus Heitinga in het nieuwe Pro Shots Magazine.

"Als beginnend trainer zie je nu ook wel in dat je verschillende competenties in je trainersstaf moet verzamelen", vertelt hij. "Je kunt niet alles zelf weten. Ik heb in Spanje, Engeland en Duitsland gespeeld. De Zuid-Amerikanen bij de Spaanse clubs hielden van gezelligheid en muziek voor de wedstrijden. Bij Everton meldde je je pas anderhalf uur voor de wedstrijd bij de club."

Heitinga vertelt dat hij als speler vooral opkeek tegen Ronald Koeman, de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. "Als hij eenmaal voor dat bord ging staan, dan zat je wel met z'n allen heel aandachtig op te letten. Zijn kracht is ook dat hij heel duidelijk is, maar daarnaast ook altijd openstaat voor de persoon achter de speler. Dat stukje duidelijkheid in combinatie met empathie voor die persoon waardeer ik in hem en ik denk dat ik die beide eigenschappen ook bezit."