De Boer hard: Ze is gaan geloven dat ze meer kan dan alleen hard rennen

De Boer hard: "Ze is gaan geloven dat ze meer kan dan alleen hard rennen"

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 08:49wo 03-07-2019 om 08:49

Ronald de Boer vindt dat Lineth Beerensteyn woensdagavond een basisplaats verdient bij de Oranje Leeuwinnen in de halve finale van het WK. De 67-voudig international is hard in zijn oordeel over Shanice van de Sanden.

Volgens De Boer is de rappe rechtsbuiten gaan zweven na het gewonnen EK twee jaar geleden. "Ze heeft behoorlijk wat aandacht gekregen en iets van zeven sponsorcontracten getekend", vertelt hij in De Telegraaf. "Misschien overdrijf ik, maar ik heb het gevoel dat ze is gaan geloven dat ze meer kan dan alleen hard rennen."

"Shanice heeft een wapen, haar snelheid. Dat moet ze gebruiken. Ik heb het gevoel dat ze de bal nu te vaak in haar voeten vraagt", vervolgt De Boer. "Daardoor komt ze in zones waar ze eigenlijk niets kan uitrichten. Ik heb altijd gezegd dat het beter is om één echt goed wapen te hebben. Het is helemaal geen straf om iets niet te kunnen. Nu lijkt het alsof ze overmoedig is geworden."

De Boer zou Beerensteyn een kans gunnen tegen Zweden. Dat hoeft geen nadeel te zijn voor Van de Sanden, stelt hij. Nu kan de speelster van Olympique Lyon eens profiteren van het feit dat de tegenstander al kapot is gespeeld door een teamgenoot. "Maar wat een basisplaats betreft, heeft Van de Sanden momenteel geen recht van spreken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Bereiken de Leeuwinnen de finale?

(6474 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws