'Leeuwinnen met Van de Sanden op jacht naar WK-finale, supersub bijt op tong'

'Leeuwinnen met Van de Sanden op jacht naar WK-finale, supersub bijt op tong'

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 07:56wo 03-07-2019 om 07:56

Laatste update: woensdag 3 juli 2019 om 10:26wo 03-07-2019 om 10:26

Lineth Beerensteyn moet woensdagavond in de halve finale van het WK opnieuw genoegen nemen met een reserverol. Bondscoach Sarina Wiegman van de Oranje Leeuwinnen houdt tegen Zweden vast aan Shanice van de Sanden, vermoedt het Algemeen Dagblad.

Beerensteyn was als invaller al een paar keer belangrijk, terwijl Van de Sanden worstelt met haar vorm. "Ik ben goed in vorm en zit lekker in het toernooi. Of ik een basisplaats tegen Zweden verwacht? Ik heb niet al te veel verwachtingen. Dat kan dan alleen maar tegenvallen. Ik vind het lastig, maar ik moet ermee dealen", vertelt Beerensteyn aan het AD.

Wiegman voert naar verwachting geen enkele wijziging door. Naast Van de Sanden bestaat de voorhoede uit sterspeelsters Vivianne Miedema en Lieke Martens. De linksbuiten kampt nog altijd met klachten aan haar teen, maar die houden haar niet aan de kant. Het middenveld wordt wederom gevormd door Sherida Spitse, Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk. Ook achterin zijn er geen verrassingen.

Nederland en Zweden trappen om 21.00 uur af in Lyon. De winnaar neemt het in de WK-finale op tegen de Verenigde Staten, dat dinsdag afrekende met Engeland.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Bereiken de Leeuwinnen de finale?

(6474 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws