'City maakt gelimiteerde transfersom over en heeft Atlético-middenvelder binnen'

'City maakt gelimiteerde transfersom over en heeft Atlético-middenvelder binnen'

03-07-2019 15:46 Laatste update: 16:13
29

Atlético Madrid raakt Rodri kwijt aan Manchester City. Spaanse media melden dat de kampioen van Engeland de transferclausule van zeventig miljoen heeft betaald en dus staat niets een overgang van de controleur nog in de weg.

Onder meer Sport laat weten dat de zaakwaarnemer van Rodri woensdag naar het hoofdkantoor van La Liga is gegaan om de deal rond te maken. City heeft al langere tijd interesse in de Spaanse middenvelder en troeft Bayern München af. Rodri maakte een goed seizoen door bij Atlético en wekte daarmee de interesse van meerdere clubs. De Spanjaarden weigerden hem te laten gaan en wilden niet onderhandelen over een transfer. 

Daardoor zagen de citizens zich genoodzaakt de gelimiteerde transfersom van zeventig miljoen euro te betalen. Manager Diego Simeone probeerde volgens Sport tot het laatste moment om Rodri op andere gedachten te brengen, maar die heeft besloten na een jaar Atlético alweer een stap te willen maken. De transfersom is inmiddels betaald en dus staat niets een overgang nog in de weg.

Financieel gezien hebben de Madrilenen overigens geen slechte deal gedaan. Een jaar geleden nam Atlético Rodri nog voor twintig miljoen euro over van Villarreal. Nu vertrekt hij voor meer dan het driedubbele richting Manchester.