'Bij Ajax neem ik wel wat meer risico, maar daar moet je ook kunnen opbouwen'

'Bij Ajax neem ik wel wat meer risico, maar daar moet je ook kunnen opbouwen'

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 19:54wo 03-07-2019 om 19:54

André Onana moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe status in Kameroen. De keeper werd lange tijd niet opgeroepen voor het nationale team, maar nu Clarence Seedorf en Patrick Kluivert aan het roer staan is alles anders voor de goalie van Ajax.

Kameroen plaatste zich met vijf punten voor de achtste finales van de Afrika Cup. Onana was erg belangrijk voor zijn ploeg, want hij hield zijn doel in alle drie de groepswedstrijden schoon. "Ik ben blij dat ik erbij mag zijn en mag spelen", zegt hij tegen FOX Sports. "Het is allemaal nog nieuw, ik ben gewend aan het spelen bij Ajax en nu mag ik mijn land vertegenwoordigen. Dat geeft een mooi gevoel."

Onana vindt dat spelen voor Kameroen anders is dan wedstrijden spelen in een Ajax-shirt. "We proberen te voetballen en op te bouwen. Bij Ajax is dat natuurlijk al helemaal het geval, maar daar neem ik wel wat meer risico", grijnst de keeper. "Hier moet ik dan weer meer ballen tegenhouden, maar dat gaat voorlopig wel goed."

De ploeg gedijt volgens Onana prima onder de leiding van Seedorf en Kluivert, die Kameroen naar een wedstrijd in de achtste finale tegen Nigeria loodsten. "Ze hebben zelf gevoetbald, dus ze weten hoe ze met jonge spelers moeten omgaan. Iedereen is blij dat ze hier zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws