'Onana dé belangrijkste speler van Kameroen, hij geniet zelfde aanzien als Eto'o'

'Onana dé belangrijkste speler van Kameroen, hij geniet zelfde aanzien als Eto'o'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 08:18di 25-06-2019 om 08:18

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 08:44di 25-06-2019 om 08:44

André Onana is de onomstreden doelman van Kameroen tijdens de Afrika Cup. Volgens Eyong Enoh is de 23-jarige doelman van Ajax zelfs dé blikvanger in de selectie van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert.

"Onana is dé belangrijkste speler van Kameroen", vertelt Enoh aan Ajax Showtime. "Hij wordt gezien als een topspeler. Hij geniet nu het aanzien dat Samuel Eto'o ooit genoot in de nationale ploeg en in Kameroen. Eto'o speelde toen voor FC Barcelona en later voor Inter. Op dat niveau wordt Onana in Kameroen nu gezien. Hij behoort tot de big boys en is één van de weinige Kameroeners die het zo goed heeft gedaan in de Champions League."

Het Europese succes van Ajax heeft het aanzien van de sluitpost aanzienlijk vergroot in eigen land, stelt Enoh. "De rust die hij altijd heeft vind ik een hele grote kwaliteit van hem", vertelt de oud-Ajacied. "Daarnaast heeft hij natuurlijk fantastische reflexen en is het echt een atleet. Wat je ook echt niet moet vergeten, zijn zijn kwaliteiten aan de bal. Voor een Afrikaanse doelman is dat uitzonderlijk."

De middenvelder vindt wel dat de doelman constanter kan worden. "Nog altijd heeft hij af en toe mindere momenten of fouten. Die moeten echt uit zijn spel. Verder denk ik dat hij zich nog enorm kan ontwikkelen, maar dat zal vanzelf gaan naarmate hij meer wedstrijden speelt."

"Dan kom je namelijk telkens in andere situaties en weet je op een gegeven moment elke keer precies wat je wel en niet moet doen. Volgens mij praat Onana daar ook veel over met Edwin van der Sar en ik denk dat het daarom ook goed is dat hij nog een seizoen bij Ajax blijft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Kameroen de Afrika Cup winnen?

(2528 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws