'Voormalig Eredivisie-sensatie bewijst zich en krijgt een kans bij Chelsea'

'Voormalig Eredivisie-sensatie bewijst zich en krijgt een kans bij Chelsea'

04-07-2019 16:48
33

Mason Mount krijgt de kans bij het eerste team van Chelsea. De middenvelder, die in het verleden op huurbasis bij Vitesse speelde, heeft zich afgelopen seizoen bewezen bij het Derby County van manager Frank Lampard.

Lampard is ondertussen aangesteld als de nieuwe manager van Chelsea en De Gelderlander weet dat Mount de kans gaat krijgen in de Premier League. Er zou een nieuw en sterk verbeterd contract klaarliggen voor de jongeling, die voor vijf jaar kan bijtekenen op Stamford Bridge. Mount maakte immers al indruk op Lampard in het Championship door in 44 wedstrijden elf keer te scoren en zes assists te geven.

In het seizoen 2017/2018 was de 20-jarige Engelsman als huurling van Chelsea één van de smaakmakers in de Eredivisie. Als aanvallend ingestelde middenvelder van Vitesse maakte hij dertien doelpunten in 32 wedstrijden. Daarnaast nam Mount ook nog eens tien assists voor zijn rekening. De Arnhemmers hoopten hem nog een seizoen te kunnen huren, maar Mount wilde zich bewijzen bij Derby County.