'Dat hij ons van tevoren inlichtte, zegt veel over de mens Arjen Robben'

'Dat hij ons van tevoren inlichtte, zegt veel over de mens Arjen Robben'

04-07-2019 21:48
61

Hans Nijland vindt het jammer dat Arjen Robben volgend seizoen niet in het stadion van FC Groningen te bewonderen is, maar heeft 'diep respect' voor zijn beslissing om te stoppen. Donderdag werd bekend dat Robben na tien jaar Bayern München een einde maakt aan zijn carrière. Nijland hoopte er stiekem op dat Robben terug zou keren bij Groningen.

"Op mijn afscheidsreceptie was hij er nog. Toen vond ik het niet gepast om over zijn toekomst te beginnen. Maar natuurlijk, wat hadden we hem graag in het Hitachi Capital Mobility stadion zien spelen", zegt Nijland, die afscheid neemt als directeur van Groningen, tegen het Dagblad van het Noorden.

Nijland hoopte Robben over te kunnen halen om naar Groningen te komen. Hij bracht zelfs een bezoek aan Duitsland. "Ik ben bij hem in München geweest, heb met de familie gepraat. Hij heeft altijd met veel interesse geluisterd en ik weet ook zeker dat hij er serieus over nagedacht heeft."

"In mijn hart hoopte ik zo ontzettend dat hij hier nog een seizoen zou gaan voetballen, maar ik heb enorm veel respect voor zijn keus. En wie weet wat er nog gaat gebeuren in een andere functie. Maar dat is nu niet meer aan mij. Ik ga de nieuwe directie van de FC niet voor de voeten lopen."

Commercieel directeur Robbert Klaver van Groningen was al even op de hoogte van het nieuws dat Robben gaat stoppen. "Dat hij ons zo netjes van te voren inlichtte, zegt heel veel over de mens Arjen Robben. We hopen van harte dat hij ooit nog iets voor ons als club wil betekenen en we staan altijd open voor een gesprek."