Openhartige Drenthe vertelt over ongeluk: 'Die agent heeft uiteindelijk verloren'

Openhartige Drenthe vertelt over ongeluk: 'Die agent heeft uiteindelijk verloren'

05-07-2019 14:34
63

De start van Royston Drenthe bij Real Madrid was op z'n zachtst gezegd tumultueus. Dat onthult hij in gesprek met VICE Sports. Kort na zijn overstap van Feyenoord naar Real Madrid reed de Rotterdammer zijn auto in de prak in de Spaanse hoofdstad, wat leidde tot een rechtszaak.

"Een Audi Q7, total loss", vertelt de openhartige Drenthe. "Ik was twintig en had net getekend bij Real Madrid. Ik kreeg die Audi van de club en had op dat moment een slokkie op. Ik reed een straat in, maar toen kwam de brandweer van de andere kant aangereden omdat er een noodgeval was, en moest ik achteruit. Er kwamen ook meerdere politieauto's aangereden in mijn richting, en ik ramde vol op een van die wagens."

"De bijrijder van de politie was nogal groggy. Ik stapte uit en ze begonnen in het Spaans tegen me te ratelen. Waarschijnlijk had ik die beweging helemaal niet gemaakt als ik nuchter was. Real heeft me met de beste advocaten geholpen en geld aan de agenten aangeboden. De man die groggy was wilde daar niet mee akkoord gaan, maar zijn collega wel. Mijn rechtszaak heeft nog bijna twee jaar geduurd, en die meneer heeft uiteindelijk verloren."

De 32-jarige Drenthe tekende in 2007 een vijfjarig contract bij Real Madrid. Zijn carrière voerde hem vervolgens langs Hercules Alicante, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayserispor en Baniyas. Nadat hij begin 2017 stopte als voetballer, tekende hij vorig jaar een contract bij Sparta. Inmiddels is hij weer transfervrij.