'Martens op tijd fit voor finale, Van de Sanden na één wedstrijd alweer terug'

'Martens op tijd fit voor finale, Van de Sanden na één wedstrijd alweer terug'

06-07-2019 06:53 Laatste update: 16:54
42

Lieke Martens lijkt op tijd fit te zijn voor de allereerste WK-finale van de Oranje Leeuwinnen. Het Algemeen Dagblad heeft de beste speelster van 2017 opgenomen in de vermoedelijke opstelling voor de finale tegen de Verenigde Staten van zondag.

De Limburgse heeft al sinds de achtste finalewedstrijd tegen Japan last van haar teen en wordt zo veel mogelijk ontzien tijdens de trainingen. Tijdens de halve finale tegen Zweden moest ze halverwege worden vervangen door Jill Roord. Bondscoach Sarina Wiegman liet vrijdag weten dat Martens het enige twijfelgeval in haar selectie is, maar de linksbuiten lijkt dus op tijd klaar te worden gestoomd voor de finale.

Volgens het AD zal ook Shanice van de Sanden terugkeren op de andere flank. De rechtsbuiten van Olympique Lyon speelde de eerste vijf wedstrijden in de basis, moest tegen Zweden plaatsmaken voor Lineth Beerensteyn, maar lijkt na één wedstrijd weer haar plekje terug te hebben. Achterin en op het middenveld zullen geen verrassende namen opgesteld worden.

Oranje en de VS trappen zondag om 17.00 uur af in Lyon. Waar de Leeuwinnen debuteren in een WK-finale, gaat de tegenstander voor de vierde wereldtitel in de geschiedenis.

De opstelling volgens het AD: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens.