Renard gaat in op matige vorm Ziyech en zinspeelt op vertrek: 'Ik heb gefaald'

Renard gaat in op matige vorm Ziyech en zinspeelt op vertrek: 'Ik heb gefaald'

06-07-2019 11:32
58

De uitschakeling tegen Benin in de achtste finales van de Afrika Cup is hard aangekomen bij Marokko. Bondscoach Hervé Renard sluit een vertrek bij de Leeuwen van de Atlas niet uit.

De vijftigjarige Fransman voelt zich verantwoordelijk voor de nederlaag tegen Benin, dat na strafschoppen aan het langste eind trok. "Ik heb gefaald, dat zal ik moeten accepteren. Daarop mag ik worden afgerekend, het is niet anders", zegt hij tegen FOX Sports. "We waren mentaal niet sterk genoeg. Ik heb 3,5 jaar gewerkt voor Marokko. Het is nu tijd om te gaan evalueren."

Renard leidde Marokko in 2015 naar de winst van de Afrika Cup. Ook dit jaar werden de Marokkanen getipt als een van de favorieten. De groepsfase werd glansrijk doorstaan met drie overwinningen, maar vrijdagavond ging het dus mis. Onder meer Hakim Ziyech kon zijn land niet bij de hand nemen. Hij miste in de slotseconden van de reguliere speeltijd bij een 1-1 stand zelfs een penalty.

"Ziyech was perfect bezig tijdens het trainingskamp, maar tijdens de groepsfase nam zijn vorm af", erkent Renard, die al voorzichtig afscheid neemt van Marokko. "Ik wil iedereen bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar. Laten we de mooie momenten herinneren."