Update: Atlético neemt Serviër over van Benfica na 'afketsen Ajax-transfer'

Update: Atlético neemt Serviër over van Benfica na 'afketsen Ajax-transfer'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 13:54vr 12-07-2019 om 13:54

Ajax heeft achter het net gevist voor Ivan Saponjic. De Amsterdammers informeerden – net als Anderlecht – in januari naar de 21-jarige Servische aanvaller, maar Benfica wilde hem toen niet laten gaan. Inmiddels is Saponjic hard op weg naar Atlético Madrid.

Dat meldt de Spaanse sportkrant AS zondag. Benfica wilde niet dezelfde fout maken als met Luka Jovic. Het verhaal is bekend: de landgenoot van Saponjic werd voor twee seizoenen verhuurd aan Eintracht Frankfurt, waarna de Duitsers profiteerden van een spotgoedkope optie tot koop van zeven miljoen euro. Eintracht verkocht hem door aan Real Madrid voor liefst zestig miljoen.

De vlag hangt er inmiddels iets anders bij in Lissabon. Benfica stemt nu wel in met een transfer van Saponjic naar Atlético Madrid, waar hij de stand-in moet worden van Alvaro Morata en Diego Costa. Los Rojiblancos betalen een transfersom, maar een deel van de transferrechten blijft in handen van Benfica. Dat was een belangrijke voorwaarde van de Portugezen, die in tegenstelling tot bij Jovic nu dus wel meeprofiteren van een toekomstige transfer.

Saponjic speelde het afgelopen seizoen voornamelijk voor Benfica B. Eerder kwam het jeugdproduct van Partizan Belgrado twee seizoenen op huurbasis uit voor Zulte-Waregem.

Update 12-7, 13.54 uur: Ivan Saponjic mag zich officieel speler van Atlético Madrid noemen. Vrijdag presenteerden de Spanjaarden de Servische aanvaller, die overkomt van Benfica.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws