Stam: 'Hij kan Feyenoord sterker maken, het spel versnellen en vertragen'

Stam: 'Hij kan Feyenoord sterker maken, het spel versnellen en vertragen'

08-07-2019 07:29
19

Feyenoord-trainer Jaap Stam rekent op de komst van Liam Kelly. Volgens het Algemeen Dagblad onderging de 23-jarige Ier reeds de medische keuring en zijn de Rotterdammers er al uit met Reading. Alleen een persoonlijk akkoord ontbreekt nog.

Kelly moet het stroperige middenveld van Feyenoord van meer mogelijkheden voorzien. "Liam is een goede speler", zegt Stam tegen de krant. "Met een verfijnde techniek en een prima passing. Een speler die je er graag bij hebt als trainer. Hij zal zich hier waar moeten maken, maar ik weet zeker dat hij Feyenoord sterker kan maken. Hij kan het spel versnellen en vertragen."

Kelly was onder Stam basisspeler bij Reading, maar na het vertrek van de oud-verdediger raakte hij zijn plekje kwijt. Feyenoord trad tegen Dordrecht nog zonder de Ier aan, waarbij Jordy Wehrmann, Orkun Kökcü en Yassin Ayoub voor rust het middenveld vormden. In de tweede helft waren Jens Toornstra, Wouter Burger en Achraf El Bouchataoui de drie pionnen op het middenrif. Volgens het AD is alleen Toornstra van hen een 'zekerheidje'.

Feyenoord speelt onder Stam met de punt naar achteren, dus niet met een nummer 10. Juist die positie zou Berghuis bij Feyenoord hebben geclaimd, maar dat doet de trainer af als onzin. "Steven heeft namelijk helemaal niets geëist. Bovendien, hij komt als rechterspits al veel naar de as van het veld. We moeten straks gewoon veel kunnen variëren."