Atlético Madrid haalt defensieve versterking en legt Braziliaan voor zes jaar vast

Atlético Madrid haalt defensieve versterking en legt Braziliaan voor zes jaar vast

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 12:46ma 08-07-2019 om 12:46

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 12:56ma 08-07-2019 om 12:56

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Renan Lodi. De linksback komt over van het Braziliaanse Atletico Paranaense en ligt voor zes seizoenen vast, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

Los Rojiblancos betalen naar verluidt 25 miljoen euro om de 21-jarige Braziliaan naar Madrid te halen. De club bood eerder 18 en 21 miljoen, maar kon Atletico Paranaense daarmee niet overtuigen. 

Lodi speelde bij de Braziliaanse club tot nu toe 49 officiële wedstrijden in de hoofdmacht en verlengde in augustus vorig jaar zijn contract tot medio 2022. Onder meer Real Madrid, Juventus, Shakhtar Donetsk en Lille werden met de back in verband gebracht, die vooralsnog geen wedstrijden heeft gespeeld voor het Braziliaanse nationale elftal. Het is echter Atlético dat nu met de verdediger aan de haal gaat.

Voor Atlético Madrid is de defensieve versterking zeer welkom. Meerdere verdedigers  verlaten de club namelijk de zomer, waaronder Filipe Luis en Lucas Hernandez, die allebei als linksback uit de voeten kunnen. Met Lodi heeft trainer Diego Simeone weer wat meer smaken. "Ik ben heel blij om hier te zijn en bij deze club te tekenen", reageert Lodi op de website van de Madrilenen. "Ik ben heel blij dat ik met Simeone kan gaan werken, hij is een van de beste coaches."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws