Van Bommel heeft haast bij PSV: 'Ontzettend belangrijk dat zij het al weten'

Van Bommel heeft haast bij PSV: 'Ontzettend belangrijk dat zij het al weten'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 13:20ma 08-07-2019 om 13:20

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 13:59ma 08-07-2019 om 13:59

Nog twee weken en dan moet PSV aantreden in de derde voorronde van de Champions League. Het Zwitserse FC Basel is de tegenstander. Mark van Bommel is naar eigen zeggen druk bezig om de beoogde speelwijze erin te krijgen bij zijn spelersgroep.

PSV speelde in het Zwitserse Verbier tegen twee oefenwedstrijden, maar wist niet te winnen van FC Sion (0-0) en OGC Nice (2-3). Van Bommel ziet er nog het nodige werk te verzetten is. "We proberen de jongens zo veel mogelijk mee te geven", zegt de trainer tegen PSV TV.

Daarmee bedoelt Van Bommel de tactiek die hij voor ogen heeft. "En we weten dat niet alles blijft hangen. Het is een voordeel dat velen al een klein beetje weten waar we naar toe willen. Als na deze week zestig procent van wat wij als staf willen zien blijft hangen, dan kunnen we de komende periode de veertig procent die niet blijft hangen erbij stoppen."

Over vijftien dagen komt FC Basel naar Eindhoven. In de transitie naar komend seizoen is een belangrijke rol weggelegd voor Donyell Malen, Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Van Bommel: "Het is ontzettend belangrijk dat zij al weten hoe we willen spelen. Onze principes zijn altijd hetzelfde. Het is afhankelijk van de speler hoe het ingevuld wordt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws