Opvallend nieuws bij Ajax: Tadic tekent zevenjarig (!) contract in Amsterdam

Opvallend nieuws bij Ajax: Tadic tekent zevenjarig (!) contract in Amsterdam

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 17:32ma 08-07-2019 om 17:32

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 20:55ma 08-07-2019 om 20:55

Opvallend nieuws uit Amsterdam: Dusan Tadic heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De Servische aanvaller ligt nu tot medio 2026 (!) vast in de Johan Cruijff Arena. Het betekent dat hij ook na zijn loopbaan aan de Eredivisie-kampioen verbonden blijft.

Ajax maakt de contractverlenging via de officiële kanalen bekend. Tadic kwam vorige zomer over van Southampton, maar hij werd na een indrukwekkend Champions League-seizoen gelinkt aan een lucratieve transfer naar China. De dertigjarige aanvaller maakt nu aan alle onzekerheid een eind. Hij verlengt zijn spelerscontract in de Johan Cruijff Arena tot medio 2023, waarna hij zich in ieder geval tot 2026 bij Ajax op zijn trainerscarrière richt.

Tadic kiest daarmee voor een lange toekomst bij de Amsterdammers. Ajax nam hem voor 11,4 miljoen euro over van Southampton en die transfer bleek een schot in de roos. In de Champions League overtuigde hij als valse spits en in de Eredivisie kroonde hij zich tot gedeeld topscorer met 28 doelpunten. Daarnaast was hij goed voor liefst dertien assists, waarmee hij een belangrijk aandeel in de landstitel had.

Het behouden van Tadic is een enorme meevaller voor Ajax, dat deze zomer diverse steunpilaren dreigt kwijt te raken. Frenkie de Jong vertrok al naar FC Barcelona en Matthijs de Ligt lijkt op weg naar Juventus. Ook voor Hakim Ziyech, David Neres en Donny van de Beek zou de nodige interesse zijn. De Braziliaan liet eerder op de dag wel weten dat hij in Nederland verwacht te blijven.

Tadic was in de Eredivisie eerder actief voor FC Groningen en FC Twente. Hij is 34 jaar als zijn spelerscontract afloopt bij Ajax.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws