Update: Juve betaalt 26 miljoen voor Argentijn in afwachting van De Ligt

Update: Juve betaalt 26 miljoen voor Argentijn in afwachting van De Ligt

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 20:55vr 12-07-2019 om 20:55

Juventus staat op het punt zich te versterken met een centrale verdediger. Niet Matthijs de Ligt maar Genoa-verdediger Cristian Romero is aangekomen in Turijn voor zijn medische keuring. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Romero vormt overigens geen obstakel voor de transfer van De Ligt. De 21-jarige verdediger wordt namelijk gehaald met het oog op de toekomst. De Argentijn tekent dinsdag een contract bij de Oude Dame, maar de verwachting is dat hij vervolgens weer wordt verhuurd aan Genoa. De Italiaans kampioen betaalt naar verluidt vijftien tot twintig miljoen euro.

De jonge verdediger groeide vorig jaar uit tot vaste waarde bij Genoa, dat hem vorige zomer voor 1,65 miljoen euro overnam van het Argentijnse Belgrano. Sinds oktober miste Romero nog maar vier wedstrijden in de Serie A.

Romero is dus vooral gehaald met het oog op de toekomst, terwijl De Ligt er straks direct moet staan. Op de lange termijn hoopt Juve met De Ligt en Romero een centrale verdediging te hebben die nog jaren mee kan. De club legde met Merih Demiral al eerder een verdediger vast.

Update 12-7, 20.55 uur: Juventus heeft Cristian Romero definitief binnen. De Italiaanse kampioen maakt, verspreid over drie jaar, 26 miljoen euro over naar Genoa. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen met 5,3 miljoen. Overigens wordt de 21-jarige verdediger komend seizoen direct weer verhuurd aan Genoa. 

Door de naderende komst van Matthijs de Ligt heeft Juventus nog geen plaats voor de Argentijn. De Oude Dame beschikt ook nog over Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Daniele Rugani.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws