PEC Zwolle slaat toe en legt verdediger vast: 'Ik was meteen enthousiast'

PEC Zwolle slaat toe en legt verdediger vast: 'Ik was meteen enthousiast'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 15:34wo 10-07-2019 om 15:34

Het is officieel: Sam Kersten is speler van PEC Zwolle. De eredivisionist maakt woensdagmiddag melding van een akkoord met FC Den Bosch. De centrale verdediger tekent in Zwolle tot 2021.

"Ik merkte aan alles dat ik klaar was voor een stap hogerop. Toen PEC Zwolle zich meldde was ik meteen enthousiast", vertelt Kersten op de clubsite van PEC. "De club heeft vorig seizoen met spelers als Gustavo Hamer, Zian Flemming en Kenneth Paal al laten zien dat goed presteren in de Eerste Divisie beloond kan worden."

Kersten neemt doelman Xavier Mous als voorbeeld. "Nu ik ook de stap naar de Eredivisie heb gemaakt is het tijd om te laten zien dat ik hier ook mijn mannetje kan staan. Daar ga ik dan ook vol voor."

Ook technisch manager Mike Willems is blij met de komst van Kersten naar Zwolle. "Sam heeft het bij FC Den Bosch uitstekend gedaan. Meerdere clubs volgden hem en dat is niet voor niets. De voorbije twee seizoenen heeft Sam praktisch alle wedstrijden gespeeld. Nu krijgt hij de kans om zich te meten aan spelers uit de Eredivisie en hier ervaring op te doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws