Stam: Veel interesse voor hem? Ja, van PSV. Maar ik denk dat hij hier blijft

Stam: "Veel interesse voor hem? Ja, van PSV. Maar ik denk dat hij hier blijft"

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 20:44wo 10-07-2019 om 20:44

Feyenoord-trainer Jaap Stam is positief over de gewonnen oefenwedstrijd tegen SV Darmstadt (2-1). Liam Kelly debuteerde, terwijl Steven Berghuis voor de eerste keer als nummer 10 speelde. Dat beviel Stam.

Berghuis is van nature een vleugelaanvaller, maar speelde tegen Darmstadt achter de spits. "Dat had ik al bedacht voor ik begon bij Feyenoord", aldus Stam tegen het Algemeen Dagblad over de 'nieuwe' positie van Berghuis. "Hij is creatief en dat wil ik op het middenveld. Hij kan een mannetje passeren, scoren en mensen voor de goal zetten. Dat kan het verschil maken. Ik wil zien hoe dit zich ontwikkelt."

In de tussentijd sprak Berghuis al wel met het geïnteresseerde PSV. Stam: "Ik ga er ook vanuit dat hij gewoon bij Feyenoord blijft, dat we nog een tijd zullen samenwerken. Veel interesse voor hem? Ja, van PSV. Maar ik denk dat hij hier blijft."

De van Reading overgekomen Liam Kelly speelde net als Berghuis één helft mee en maakte een goede indruk op zijn trainer. "Hij heeft volgens mij meteen laten zien wat hij in huis heeft. Die jongen ziet de openingen en kan vooruit voetballen. Ik ben weliswaar zelf een verdediger geweest, maar ik wil vooruit voetballen met aandacht voor het positiespel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws