De Jong memoreert: 'Van Gaal is een man die het snapt, dat maakt je trots'

De Jong memoreert: 'Van Gaal is een man die het snapt, dat maakt je trots'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 21:32wo 10-07-2019 om 21:32

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 21:35wo 10-07-2019 om 21:35

Frenkie de Jong heeft 'alleen maar goede woorden' over voor Ajax. Dat laat hij weten in een exclusief interview op de clubkanalen van FC Barcelona. Hij is sinds kort officieel speler van de Catalaanse grootmacht.

Barça betaalt maximaal 86 miljoen euro voor De Jong, die overkomt uit Amsterdam. "Ajax is de grootste club van Nederland en ik heb er een fantastische tijd gehad", vertelt hij. "Tactisch gezien is het niveau enorm hoog bij Ajax. Alle spelers zijn technisch en beschikken over veel kwaliteiten. De faciliteiten bij Ajax zijn geweldig, net als de filosofie, die lijkt op die van Barcelona. Ik heb alleen maar goede woorden over voor Ajax."

Ajax verraste afgelopen seizoen vriend en vijand door de halve finale van de Champions League te bereiken. Louis van Gaal had echter al voorspeld dat de ploeg van Erik ten Hag ver zou kunnen komen. "Destijds waren er niet veel mensen die zijn woorden geloofden", herinnert De Jong zich. "Maar Van Gaal is een man die het spelletje snapt, dus als hij zoiets zegt, maakt dat je natuurlijk trots. We hadden een goede ploeg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws