'Fenerbahçe verlost Rodrigues en zorgt voor spectaculaire transfer in Istanbul'

'Fenerbahçe verlost Rodrigues en zorgt voor spectaculaire transfer in Istanbul'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 22:24wo 10-07-2019 om 22:24

Garry Rodrigues staat op het punt een hoofdstuk toe te voegen aan zijn bijzondere carrière. De aanvaller van Al-Ittihad uit Saudi-Arabië is op weg naar Fenerbahçe.

Dat meldt Voetbal International woensdagavond. Rodrigues vliegt een dezer dagen naar Istanbul voor een medische keuring bij Fenerbahçe. De aanstaande transfer is zéér pikant, omdat de 28-jarige aanvaller tot een half jaar geleden nog bij aartsrivaal Galatasaray onder contract stond.

Fenerbahçe gaat Rodrigues voor twee seizoenen huren van Al-Ittihad. In januari tekende hij nog voor vier seizoenen in Saudi-Arabië. Zijn avontuur werd geen succes: de miljoenenaankoop speelde nauwelijks en moest uiteindelijk weg, omdat de nieuwe trainer José Luis Sierra zijn eigen spelers wil meenemen.

Rodrigues snapt volgens VI 'het sentiment in Istanbul, maar hij moet ook aan zijn eigen toekomst denken'. Een terugkeer naar Galatasaray lag voor de hand, maar de kampioen van Turkije liet blijken geen plaats voor hem te hebben. Fenerbahçe meldde zich vervolgens bij Al-Ittihad.

Voor Rodrigues wordt het de volgende stap in een toch al opmerkelijke carrière. De Rotterdammer moest in 2007 de jeugdopleiding van Feyenoord verlaten, waarna hij via de amateurclubs Xerxes, FC Boshuizen en Rostocker FC bij ADO Den Haag belandde. Na een uitleenbeurt aan FC Dordrecht speelde hij in vier verschillende landen: Bulgarije (Levski Sofia), Spanje (Elche FC), Griekenland (PAOK Saloniki) en Turkije (Galatasaray).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws