Kluivert spreekt ambities uit: 'Die zijn groot, trainer worden van club of land'

Kluivert spreekt ambities uit: 'Die zijn groot, trainer worden van club of land'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 07:04vr 12-07-2019 om 07:04

Patrick Kluivert wil op den duur nog altijd slagen als hoofdtrainer. De oud-spits was de afgelopen weken de assistent van bondscoach Clarence Seedorf van Kameroen tijdens de Afrika Cup.

"Mijn ambities als trainer zijn groot. Ik wil uiteindelijk als hoofdcoach aan de slag, van een club of een land. Bij die keuze ben je afhankelijk van het aanbod en in mijn geval speelt ook de thuissituatie een belangrijke rol", zegt Kluivert tegen Voetbal International. De vrouw van de voormalig Oranje-international kreeg in 2013 te maken met lymfeklierkanker en in 2018 kwam daar borstkanker bij.

"Ik heb de afgelopen jaren als trainer veel geleerd. Maar nog méér als echtgenoot en vader", laat de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en PSV weten. "Al die levenslessen neem ik mee in mijn trainerscarrière. Mijn rugzak met ervaringen begint aardig gevuld te raken."

Op het veld is Louis van Gaal zijn grote leermeester. "Bij Oranje heb ik ontzettend veel geleerd van Van Gaal. Als speler was dat natuurlijk al gebeurd en het was geweldig daarna onderdeel van zijn technische staf te zijn. Het perfectionisme van Louis, de manier waarop hij continu het uiterste eist van zijn spelers en staf; daarin sleept hij iedereen mee."

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Zou Kluivert een goede trainer zijn voor een Eredivisie-club?

(974 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws