Kluivert sr. was op weg naar Ajax: 'Tot ik ineens een belletje uit Parijs kreeg'

Kluivert sr. was op weg naar Ajax: 'Tot ik ineens een belletje uit Parijs kreeg'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 16:33wo 10-07-2019 om 16:33

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 16:46wo 10-07-2019 om 16:46

Paris Saint-Germain besloot in de zomer van 2016 om tot ieders verrassing Patrick Kluivert tot technisch directeur te benoemen. Ook de inmiddels 43-jarige oud-spits had het niet aan zien komen, vertelt hij drie jaar later aan Voetbal International.

Kluivert had toen net afscheid genomen als bondscoach van Curaçao en zou eigenlijk als jeugdtrainer bij zijn oude liefde Ajax aan de slag gaan. "Totdat ik ineens een belletje uit Parijs kreeg. Iedereen was verrast door mijn aanstelling bij Paris Saint-Germain, inclusief ikzelf", aldus de huidige assistent-bondscoach van Kameroen. Het viel Kluivert zwaar om Ajax alsnog af te zeggen op het laatste moment. "Maar tegen de functie van technisch directeur bij een internationale topclub als PSG kon ik geen nee zeggen. Het bood me de kans op het hoogste niveau de andere kanten van het topvoetbal te leren kennen."

Het Parijse avontuur bleef beperkt tot één seizoen: daarna werd Kluivert vervangen door Antero Henrique. "Dat ging verder heel netjes, hoor. Ik heb nog steeds goed contact met de president en andere mensen binnen de club. No hard feelings. Ik vond het jammer, maar ben geen type dat daarover maanden gaat lopen piekeren."

De voormalig Oranje-international herinnert zich vooral de vele vliegreizen, maar kijkt met plezier terug op zijn tijd in het Parc des Princes. "In die tijd heb ik Julian Draxler van Vfl Wolfsburg gehaald. En Gonçalo Guedes van Benfica, die het nu bij Valencia heel goed doet. Het was ontzettend leerzaam en ik had het niet willen missen. Als ze me nóg een keer zouden vragen, zou ik het opnieuw doen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Ligue 1 Paris SG

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws