Kelly wijst op voorbeelden: 'Beste middenvelders van afgelopen vijftien jaar'

Kelly wijst op voorbeelden: 'Beste middenvelders van afgelopen vijftien jaar'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 07:21vr 12-07-2019 om 07:21

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 07:42vr 12-07-2019 om 07:42

Liam Kelly keek als Chelsea-fan altijd bewonderend naar Frank Lampard, maar zijn meest inspirerende voorbeelden zijn Xavi en Andrés Iniesta. De Feyenoord-aanwinst maakt in De Telegraaf de vergelijking met de iconen van FC Barcelona.

"Zij zijn in mijn ogen twee van de beste middenvelders ter wereld in de afgelopen tien, vijftien jaar. Hun spel op het hoogste niveau heeft mij laten zien dat er voor kleinere gasten ook ruimte is in de top van het voetbal", vertelt de 1,63 meter lange Kelly, die al zijn hele loopbaan een van de kleinsten is. "Daar heb ik mee moeten leren omgaan en dat was zeker een uitdaging."

"Maar er zijn ook voordelen aan het klein zijn", vervolgt de in Engeland geboren en getogen Ier. "Een van de belangrijkste is dat ik heb geleerd om sneller te denken en mijn hersens te gebruiken. Ik kan het niet op kracht doen, dus moet ik zorgen dat ik de rest een stapje voor ben door slimmer te zijn en technisch beter te zijn."

Kelly denkt dat hij met zijn manier van spelen goed bij Feyenoord en in de Eredivisie past. "Ik ben een middenvelder die de bal zoveel mogelijk wil hebben en het team wil helpen om van achteruit op te bouwen. Daarbij helpt mijn tweebenigheid, die ervoor zorgt dat ik onvoorspelbaarder ben in mijn passing."

Poll

Is Feyenoord een kampioenskandidaat?

(9040 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws