'Duidelijk dat ik niet weer een heel jaar op de bank wil zitten bij Feyenoord'

'Duidelijk dat ik niet weer een heel jaar op de bank wil zitten bij Feyenoord'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 08:31vr 12-07-2019 om 08:31

Yassin Ayoub onderschrijft dat het voor hem het jaar van de waarheid is bij Feyenoord. De 25-jarige middenvelder benadrukt dat nog een jaar op de bank 'geen optie is'. Hij hoopt op een kans van trainer Jaap Stam.

Ayoub kwam onder Giovanni van Bronckhorst niet in het stuk voor. "Iedereen heeft volgens mij kunnen zien dat ik als invaller iets teweeg kon brengen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik had zelf het gevoel dat ik er lekker in zat. De feedback van de technische staf was ook positief. Maar hoe harder ik werkte voor een basisplaats, hoe minder kansen ik kreeg. Het leek wel of het niet zo mocht zijn."

"Er waren naar mijn mening zeker wel momenten dat ik meer verdiende", vervolgt de oud-speler van FC Utrecht. "Maar het maakte eigenlijk niet uit hoe ik trainde, ik kreeg geen kans. Heel teleurstellend."

Eerder overkwam Sofyan Amrabat hetzelfde. Ook hij kwam over van FC Utrecht, keek het een seizoen aan en stuurde vervolgens aan op een vertrek. "Ik weet niet of onze situatie hetzelfde is, maar het is duidelijk dat ik niet weer een heel seizoen op de bank wil zitten. Dat is niet goed voor Feyenoord en niet goed voor mij. In dat geval zouden we naar een oplossing moeten kijken. Maar daar denk ik nu niet aan."

Ayoub vertelde eerder al dat hij het eind vorig seizoen liet lopen. "Ik heb eigenlijk negen maanden op de bank gezeten, terwijl ik bij FC Utrecht altijd speelde onder Erik ten Hag. Dat tastte mijn zelfvertrouwen aan. Dat probeer ik nu weer op te bouwen."

Poll

Speelt Ayoub zich komend seizoen in de basis bij Feyenoord?

(5935 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws